Porro

Porro_kasten

Porro

Porro staat bekend om zijn elegante design en hoogwaardige kwaliteit. De messcherpe lijnen zorgen voor regelmaat in de vormen van de designmeubelen. Naast de praktische vormgeving staat functionaliteit ten alle tijden voorop. Dit zorgt, tezamen met de tijdloze stijl, voor puur wooncomfort.

Porro Store in Noordwijk

Alle designs zijn het resultaat een progressieve vereenvoudiging. De collectie bestaat uit tijdloze kasten en design eettafels. De Italiaanse topontwerper Piero Lissoni tekende onder andere kastsystemen, bedden, tafels en het bekende bureau voor de collectie.

Porro ontwerpers pur sang

In de jaren ‘80 en ‘90 werkt Porro samen met invloedrijke Duitse ontwerpers, waaronder Wolfgang Tolk en Werner Aisslinger. Hun ontwerpen lagen volledig in lijn met de strakke vormen en de uitgesproken esthetische visie van de broers.

Porro is opgericht in 1925 door de Italiaanse broers Giulio en Stefano. Zij deelden de passie voor het ontwerpen van meubels en begonnen samen het gelijknamige meubelmerk. Gedurende de jaren 50 ontstond er een enorme vraag naar de meubels van de twee broers. Inmiddels werken ruim 100 medewerkers voor het merk en is het uitgegroeid tot een toonaangevend merk in designmeubelen.

Kom langs en bezoek de Porro Store

Porro valt op door zijn eenvoudige tekenen, geometrie en vormen. Kom langs en bekijk de collectie in de showroom in Noordwijk.

Een bijzonder item is de Porro Chiaccio Chair

De Chiaccio Chairis ontworpen door Piero Lissoni. Deze comfortabele stoel met een zacht gestoffeerd kussen staat perfect in een stijlvolle zithoek of een elegante slaapkamer. Het ondersteunende frame bestaat uit een serie van licht gebogen lijnen in verschillende diktes. Deze zorgen ervoor dat de stoel earodynamisch is en uitnodigt om in te zitten. De vorm en het materiaal geven de fauteuil een vintage, 50s’ uitstraling. De fauteuil is in diverse kleuren uitvoerbaar.

Porro design meubelen uit Italie

Noort Interieur presenteert ook de designmeubel merken Minotti, Living Divani, Flexform & B&B Italia in haar showroom. Wij geven een passend interieuradvies voor woningen en bedrijven.

Porro_kledingkast_noort interieur      Porr_kledingkast      Porro_kast

Porro_kastenPorro_boekenkastPorro_kledingkastPorro